FRA KONTORMUS TIL STJERNELOOK PÅ 30 MIN.

SIG DET HØJT!

kh_dis_angst_claudia_003

I denne uge sætter Kanal4 fokus på emnet angst og for et godt stykke tid siden sagde jeg ja til, at dele min historie. Angst er den mest udbredte psykiske lidelse i Danmark og der er alt for mange, der går rundt og har det skidt alene. Jeg har lidt af OCD siden jeg var ganske lille og har været ?rask?  i ca. 5 år. Når det var værst fyldte det ca. 95% af min vågne tid. Med det så mener jeg ikke, at jeg ikke kunne andet end at sidde og lave sjove bevægelser i form af mine tvangshandlinger. Jeg gik i skole kl. 08:00-16:00 hver dag, trænede fra kl. 18.00-23.00 og lavede lektier fra 00:00-? Det i sig selv er jo et godt pakket program og oveni det skulle jeg bare også sidde og lave 1000 ting på samme tid, for ellers var jeg overbevist om, at der ville ske en masse forfærdelige ting med dem jeg holdte allermest af.  Det var ikke noget der egentlig var en hæmsko for mig, men blot en masse flere gøremål med stor udmattelse hver eneste dag.

Derfor vidste jeg med det samme, at jeg ville hjælpe til, men samtidig var der også en del af mig, som var bange for, at åbne mig op med en så privat sag. Bange for at blive stemplet og bange for hvad fremtiden ville bringe. Ville folk nu se anderledes på mig? Disse tanker er der en masse der går rundt med hver dag og måske er disse tanker første forhindring for, at de kan komme videre til et meget bedre og bekymringsfrit liv. Jeg har været meget i tvivl, om jeg skulle skrive dette indlæg, da jeg synes, at der er rigelig med fokus på det. MEN det ER en ekstrem vigtig sag og det gælder om, at få emnet ?angst? gjort mindre tabubelagt, så folk der går rundt og er bange for at sige det højt får mod til, at bede om hjælp og starte rejsen til et bedre liv. For der er et bedre liv der venter på en. Det ved jeg nu efter jeg nu står på den anden side. Det har været en pisse hård rejse og ikke uden bump på vejen. Men der står folk til at støtte dig, så snart du er ved at falde. Nemlig dine venner og familie. Det er ikke svagt at indrømme, at man har brug for hjælp. Det er derimod modigt og stærkt.

Efter mange overvejelser frem og tilbage greb jeg derfor knoglen og takkede ja og jeg er glad for at dele min historie om OCD, i håb om, at jeg kan være med til, at hjælpe andre der måske går rundt i samme situation, som måske føler sig alene eller ikke ved hvad de skal stille op.

Det har været utrolig grænseoverskridende at åbne op for en så privat og følsom ting, men der er mange, som står i samme situation som jeg gjorde og hvis jeg  kan være med til at hjælpe bare én, så er min mission fuldført.

Denne uge kan forhåbentlig sætte lys på en skjult sygdom, som mange danskere går rundt og skammer sig over.

Se med i denne uge. Det kan være en stor hjælp for dig eller en du holder af.

kh_dis_angst_elias_claudia_001

3 kommentarer

 • まつげエクステのサイトです。

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Tougaard

  Tak for dit mod, din ærlighed og åbenhed. Min datter på 14 har lige fået konstateret OCD og Turette. Så dejligt at vide, at hun ikke er alene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Claudia

  Du behøver ikke svare – kan forestille mig, at du får mange mails efter deltagelse i programmet på Kanal 4. Jeg vil blot sige, at det er SÅ FEDT, at du har talt åbent om din OCD i programmet. Og flot at du også turde fortælle om dine tidligere voldelige tvangstanker – det er meget sjældent, at nogen gør det.

  Jeg er psykolog og har arbejdet med OCD i over 10 år. Jeg møder rigtig mange søde dejlige og ordentlige mennesker med OCD, Skamfølelsen er bare så stor, og folk føler sig meget meget alene. Så at du står frem som kendt og åbent fortæller om dine tvangstanker og tvangshandlinger – det er beundringsværdigt. Jeg er virkelig taknemmelig over din indsats og vil blot sige, at du er med til at gøre en STOR forskel. SÅ TAK!

  God aften 🙂
  Bedste hilsner Camilla Karmark

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRA KONTORMUS TIL STJERNELOOK PÅ 30 MIN.