PÅ SKITUR I NORGE

PÅ EVENTYR I ‘TUSIND OG EN NAT’

p2210602

Marokko er en fantastisk feriedestination, hvis man kan lide at opleve en helt anden kultur og smukke bygningsværker.

Jeg har altid interesseret mig meget for arkitektur og den måde marokkanerne dekorerer alt på er helt magisk.

Turen gik til Agadir og varme, strand og afslapning var nu meget tæt på.

Egentlig havde jeg glædet mig til at se de gamle smukke bygninger, men da Agadir i 1960 blev ramt af et voldsomt jordskælv, blev alle de historiske bygninger jævnet med jorden og alt er derfor forholdsvis nyt. Der var derfor ikke så meget arkitektonisk historie at opleve.

Det virker som om at Agadir er en by i udvikling. Hver morgen, efter en fantastisk morgenmad, gik vi vores morgentur og forbi os joggede den ene lokale husmor efter den anden forbi os i en flot dragt der mindende om en blanding af en burka og joggintøj. Samtidig var der også en del lokale kvinder, som gik klædt ligesom jeg selv. Det varmer mit kvindelige hjerte at se, at det at gå med tørklæde, virker som om, at det er et selvstændigt valg, som kvinderne i Agadir selv tager.

img_7820  img_8161

I et land hvor huden ikke er det bedste at vise meget frem af, måtte jeg i al repekt for deres kultur, købe mig en ægte jilaba og herren der solgte mig den, var den varmeste og gladeste mand i verden!

p2190417

Dagene går hurtigt, når man nyder hinanden og inden vi så os om, var ferien næsten slut og det kulturelle var ikke det vi havde oplevet mest af. Vi gik derfor ind på Tripadvisor og fandt et spa, som havde fået super gode anmeldelser. Argan Phyto House er en lille perle, som ligger 10 min. kørsel fra vores hotel. Vi blev hentet af stedets chauffør, så afstanden var ingen problem.

Jeg kan godt forstå, at dette sted har fået så fine anmeldelser. Det er ikke luksus, men der er rent og virkelig hyggeligt! Vi blev vist op til et lille rum, hvor vi fik udleveret håndklæde, tøfler og badekåbe og derefter blev vi ført hen til et rum dekoreret med smukke mosaiksten. Vi vidste ikke hvad der var os i vente og det gjorde kun oplevelsen større og faktisk også lidt mystisk… Inde i det smukt pyntede rum stod der en ordentlig mamma i en sky af damp, der var i gang med at fylde en masse baljer op med kogende vand, så dampen kunne fulde rummet helt op. Engelsk var de ikke så gode til, men jeg frostod hurtigt, at min bikinitop skulle af. Enormt grænseoverskridende at stå og stritte foran en fremmed kvinde, men på en sjov måde, gjorde det den mystiske helhedsoplevelse lidt mere effektfuldt. Herefter blev vi hver især badet, skrubbet og masseret af disse fremmede kvinder og hver gang de forlod rummet, lå vi og var spændte på, hvad der nu skulle ske. Pludselig kom de igen og kastede vand i hovedet på os, som vi var nogle hjemløse, som skulle afluses. Igen var det skide sjovt, at alt var så uforudsigelig og spændende.

img_7923

Efter vi var blevet skrubbet og dampet igennem, fik vi dejlig varm te imens vi nød solnedgangen fra deres tagterrasse.

Behandlingen sluttede af med en fantastisk massage og bagefter kunne vi vende tilbage til hotellet med silkeblød hud og et afslappet sind.

Selvom det ikke var den rene luksus, vil jeg klart fortrække dette sted igen, da oplevelsen simpelthen var så varm og fantastisk og så var behandlingen helt i top!

p2230905 Den sidste dag tog vi en tur til det lokale souk ‘Souk El Had’ (det lokale marked), som bød på et hav af smukke farver og dufte fra alverdens lækre krydderier. Oliven, urter, appelsiner osv. strålede om kap og den ene bod efter den anden stod flottere og flottere. Jeg er imponeret over deres måde at præsentere deres varer på og min begejstring blev bare større jo længere vi bevægede os ind i det eventyrlige marked. Man skal dog passe på alle de snedige sælgere. De har udemærket luret, at turister vil tage billeder og inden man ser sig om, er billederne taget og du står pludselig med adskillige ligegyldige ting i hånden, som man ikke nænner at takke nej til. Så ville den smarte turist alligevel diskret snige sig til at tage et par billeder til mindebogen, men det går ikke her. I Marokko må man nemlig respektere, at man skal spørge om lov til at tage billeder af den lokale befolkning, da man ifølge Koranen vist ikke må blive afbildet og det skal man selvfølgelig respektere.      p2220647  p2220641 p2220638 p2220635  p2220620  Marokko er et dejligt sted og jeg skal helt sikkert tilbage. Det er som om at rejse tilbage i tiden og træde ind i ’Tusind og en nat’. Næste gang tror jeg at turen går til Marrakech og byens spændende historier.

p2210564

1 kommentar

  • OfficialYussuf

    Mange tak, ja det håber jeg sørme også.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÅ SKITUR I NORGE